Перед застосуванням засобів і методів нетрадиційної медицини, проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може нашкодити вашому здоров'ю!
Лікарські рослини за алфавітом

Ефірна олія іланг-іланг

Іланг-іланг (або Кананга запашна) — це дерево, з жовтих квіток якого і виділяють ароматичну олію. Спочатку масло використовувалося як косметичний засіб, жінки наносили його в суміші з маслом кокоса на волосся для зміцнення, гладкості і блиску. Сьогодні ж цілющі властивості ефірного масла іланг-іланг знаходять активне застосування в ароматерапії, лікуванні багатьох недуг.

Ефірна олія іланг-ілангВластивості і користь ефірного масла іланг-іланг
Ефірна олія іланг-іланг надає благотворну дію на внутрішні системи і органи нашого організму.

Засіб вважається адаптогенною засобом, здатним надавати антидепресивну антистресову вплив на психоемоційний стан людини. Есенція допоможе людям, що страждають нервовими розладами, ефективно усуне душевний неспокій і напруга, страхи, апатію, відновить нормальний сон, зніме нервову та емоційне збудження, додасть сил і впевненості в собі. Така властивість масла показано навіть дітям (старше 7 років) при неспокійному сні, нічних кошмарах. Аромат цієї олії має здатність сповільнювати серцебиття і переривчастий подих внаслідок сильного потрясіння.

Масло іланг-іланг — прекрасний антисептик, має протисудомну і антисклеротичну дію.

Корисну дію ефірної олії поширюється на енергетичні оболонки і верхні чакри людини, притягує виключно позитивну енергетику з навколишнього світу, створюючи навколо нього розслаблюючу атмосферу.

Це ефірне масло є сільнейіим афродизіаком, чудовим еротичним стимулятором, налаштовує на інтимні стосунки, підвищує сексуальну енергетику, продовжує чоловічу ерекцію, роблять жінок більш чуттєвими.

Ефірна олія іланг-іланг здатне нормалізувати артеріальний тиск, знижувати м’язовий тонус.

Дія ароматної есенції зніме спазми, усуне головний і менструальний біль, нормалізує менструальний цикл. Також здатне полегшити загальний стан в клімактеричний період.

Масло має прекрасні косметичними та дерматологічними властивостями. Цей універсальний продукт підходить будь-якого типу волосся і шкіри, стане в нагоді в догляді за нігтями як зміцнювальний засіб. Знижує надмірну активність сальних залоз, інтенсивно зволожує, знімає запалення і подразнення, сприяє вирівнюванню рельєфу, робить шкіру пружною і бархатистою. Ефірна олія іланг-іланг відмінно бореться з висипом хворобою, полегшує стану при дерматозах, екземі. Це ароматичне масло стимулює зростання нових клітин, сприяючи загальному омолодженню епідермісу і перешкоджаючи ранньому старінню шкіри. Ефірна олія корисно і для волосся, бореться з ламкістю, усуває випадання, надає блиск.

Застосування ефірного масла іланг-ілангу
Пам’ятайте, що ефірні масла не можна використовувати нерозбавленими, особливо на шкіру обличчя (винятком є ​​масло чайного дерева). Їх слід змішувати з базовими маслами, медом, сметаною або іншим транспортним засобом (оскільки не всі вони розчиняються у воді) і тільки потім додавати в воду.

У готові косметичні засоби для волосся і обличчя, в складі яких є будь-які хімічні сполуки, додавати ефіри не рекомендується. Пояснюється це тим, що ефіри швидко і глибоко проникають в шкіру, завдяки чому всі хімічні сполуки косметичного засобу вони легко можуть «захопити» з собою в дерму. І як це все вплине на наше здоров’я невідомо.

Догляд за шкірою
Універсально для всіх типів шкіри, для кожного робить свій позитивний вплив, але найбільше підходить проблемної і жирної шкіри, схильної до акне і різних висипань.

Жирну шкіру іланг-іланг матує, знижує виділення сального секрету, звужує пори.

Проблемну шкіру позбавляє від висипань, запалень, лікує екземи та дерматити.

Нормальну і суху шкіру інтенсивно зволожує, пом’якшує, гальмує появу передчасних ознак старіння.

Чутливу шкіру заспокоює, зменшує запальні процеси, знімає свербіння і лущення.

Шкіру, що в’яне омолоджує, робить пружною, покращує колір обличчя.

Використання ефірного масла іланг-ілангу сприяє закріпленню засмаги та захисту шкірного покриву від негативного впливу ультрафіолету, а також усунення роздратування після прийняття сонячних ванн.

Масло чудово очищає шкіру від макіяжу, для цього його змішують з будь-яким підходящим базовим маслом (на 1 ст. Л. 3 краплі ефіру). На вологий ватний диск додавати потроху масляного розчину і очищати шкіру, в тому числі очі. Ватяні диски міняти до тих пір, поки особа повністю не стане чистим.

Даний ефір добре додавати в відвари і настої ромашки, чистотілу, календули, шавлії і використовувати для тонізації шкіри, зрошувати її кілька разів в день (на 100 мл настою 5-7 крапель олії).

У будь-масляні маски для обличчя додайте 2-3 краплі ефіру для посилення впливу на шкірну структуру.

Базове масло разом з ефірною олією іланг-іланг — прекрасний засіб для інтенсивного зволоження шкіри (на 1 ст. Л. Бази 2-3 краплі ефіру).

Застосування ефірного масла в догляді за волоссям
Для зміцнення волосся, додання блиску масло іланг-ілангу використовують в процедурах аромарасчесиваніе. Дві краплі ефіру змішати з легким базовим маслом і капнути на дерев’яний гребінь, потім розчесати волосся в різних напрямках протягом п’яти хвилин. Робити таку процедуру щодня.

Рейтинг статті:
(Немає рейтингу)

Коментарі