Перед застосуванням засобів і методів нетрадиційної медицини, проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може нашкодити вашому здоров'ю!
Лікарські рослини за алфавітом

Кротоновое дерево (Crotonic oleum)

Кротоновое дерево являє собою невелике дерево або чагарник. Листя розташовуються в черговому порядку, є а також є плоди. Батьківщиною цього дерева є тропічна частина Азії, а окультурені види вирощують на заході Африки. Воно містить ряд діючих речовин, смоловідних по консистенції і токсичних. Дія таких речовин виражається в сильних проносних властивості, раніше його використовували в цих цілях, однак зараз не застосовують.

Кротоновое деревоОстанні наукові дослідження показали, що вони ще й мають канцерогенну ефектом, тобто можуть підвищити ймовірність виникнення злоякісних пухлин.

Корисні властивості

У кротоновий дереві міститься чимало активних речовин. У насінні цього дерева виявлені ток-сальбумін і смола, що має токсичну дію. Саме смола переходить у стан масла. А масло в своєму складі має декілька видів кислот, наприклад, лінолева, олеїнова. Ці кислоти дуже важливі для життєдіяльності організму людини, сприяють метаболічним процесам.

Крім того, в олії міститься форбол, гліцериди кількох летючих та інших нелетких жирних кислот. Oleum crotonis в перекладі з латинської означає кротоновое масло, яке отримують способом віджиму насіння кротонового дерева. Це дерево виростає на Малабарі, Цейлоні, в Китаї. Масло не має запаху, у нього досить густа консистенція, володіє дуже гострим, навіть пекучим смаковим ефектом, а колір його буває як синюватий, бурий, так і жовтий.

У великих кількостях це масло дуже отруйна. Раніше його використовували в галузі медицини для лікування закрепів і зовнішньо як подразнюючу засіб, але зараз не застосовують через виявлення в ньому канцерогенів.

Застосування кротонового дерева

Раніше кротоновое масло як проносний засіб застосовувалося по кілька крапель один раз на день, проте після отримання даних, що воно здатне стати причиною утворення ракових пухлин, воно не використовується. Однак зараз стала популярна процедура пілінг з кротоновий маслом, яку можуть провести в косметологічних клініках і центрах. Потрібно відзначити, що такий пілінг самий високоагресивних з усіх існуючих нині видів.

Ще не так давно косметологи для видалення верхнього шару шкіри використовували кротоновое масло в сукупності з фенолом. При цьому лікарі думали, що в цьому тандемі більш ефективний був саме фенол. Але останні дослідження та експерименти довели, що кротоновое олія має дією, яка в рази більше, ніж дія фенолу. А ось феноловий пілінг, звичайно, дієвий при корекції зморшок, але він негативно впливає на колір шкіри, прибираючи його.

Крім того, такий пілінг викликає хворобливі відчуття, і після процедури з’являється своєрідна корочка на поверхні шкіри обличчя. Пілінг з кротоновий маслом може забезпечити ефективну боротьбу з ознаками старіння, і при цьому по самому мінімуму відбілити шкірний покрив. І, таким чином, практично всі лікарі відмовилися від використання фенолу при проведенні чистки обличчя від звичайних ороговілих клітин.

Кротоновий пілінг — це найоптимальніше рішення для поліпшення зовнішнього вигляду шкіри обличчя і для надання омолоджуючого ефекту. Принцип його дії полягає в відлущування верхніх шарів епідермісу, а це в свою чергу регенерує шкіру, зменшує ушкодження.

Масло для такого пілінгу видобувається з дерева Кротон Тігліум. Вона росте у Китаї та на Шрі-Ланці. Масло виробляється з плодів дерева за допомогою методу дистиляції. У кротоновий олії міститься однойменна кислота, яка дозволена до використання в косметичних засобах, і вона ж є активним компонентом у процедурі пілінгу.

Унікальний пілінг з кротоновий масло має безліч переваг. Проводячи його регулярно, можна зменшити кількість і глибину зморшок на обличчі, крім того, відновиться пружність і щільність шкіри, зникне пігментація, а також завдяки такому пилингу є можливість усувати передракові і ракові пухлини. Такі безперечні переваги кротонового олії вже оцінили багато жінок.

Протипоказання

Використання кротонового олії вимагає особливих заходів обережності під час його застосування, оскільки передозування здатна привести до летального результату. Якщо людина серйозно хворіє і ослаблений цією хворобою, то в такому випадку протипоказаний кротон, а також його можна використовувати при захворюваннях серця.

Нерідко після потрапляння кротонового олії на шкірні покриви починається запальний процес, після якого з’являються пухирі. Якщо сталося отруєння кротоном, то ефективно допоможе відвар китайської тирлич, суп з бобів або аіровое відвар.

Рейтинг статті:
(Немає рейтингу)

Коментарі