Перед застосуванням засобів і методів нетрадиційної медицини, проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може нашкодити вашому здоров'ю!
Лікарські рослини за алфавітом

Симмондсия (Simmondsia chinensis)

Симмондсия — це вічнозелений гіллястий чагарник, висота якого знаходиться в межах від 1 до 2,5 м. Сидячі листя не мають прилистки. Коріння Симмондса йдуть на глибину близько 20 м. Таке дводомна вітрозапилювані рослина має дрібними квітками без пелюсток. Цвіте цей незвичайний чагарник навесні. Верхня зав’язь має один семязачаток. Плід Симмондса представлений у вигляді тригранної коробочки.

СиммондсаМешкає ця рослина в заростях чагарникового дуба і в північноамериканських пустелях. Також воно поширене на Тихоокеанському узбережжі Каліфорнії і в північних районах красивого Мексиканської нагір’я.

Корисні властивості

Діючими речовинами такого чудового рослини як симмондсия можна назвати різні жирні кислоти, ефіри жирних кислот, колаген, амінокислоти і вітамін Е. Віск міститься не тільки в корі, а й у плодах цього незвичайного чагарника. Крім того, віск симмондсия залишається рідким навіть при кімнатній температурі, що дозволяє широко застосовувати його в косметологічної області. Масло, що отримується з цього чагарнику, відмінно відновлює пружність шкіри.

Застосування симмондсия

Чудове масло симмондсия може похвалитися приголомшливим хімічним складом. По суті його можна назвати рідким воском, який виходить при холодному пресуванні плодів чагарника. У косметології вже високо оцінили особливе з’єднання амінокислот. З таким засобом шкіра стає молодшою і здоровішою. Досягається пружність шкіри обумовлена вмістом у складі рослини колагену.

Симмондсия китайська

Симмондса китайська є незвичайно гіллястим чагарником, який вважає за краще селитися в пустелях. Таке дводомна рослина має невеликі квітки. Плід цього чудового рослини являє собою тригранну локуліцідную коробочку. Цей чудовий чагарник незамінний для виготовлення сучасних косметичних засобів.

Симмондса каліфорнійськаСиммондсия каліфорнійська

Симмондсия каліфорнійська — це вічнозелений чагарник, який відомий на весь світ своїм виключно дієвим маслом в косметології. Цей непоказний чагарник, зовні схожий на самшит, виростає в Мексиці і США. Симмондса каліфорнійська плодоносить маслянистими ягодами, розмір яких не більше виноградини. Аналіз масла дозволяє називати його рідким воском через унікального складу.

Дана масляниста субстанція користується великою пошаною у сучасних косметологів, оскільки дозволяє вирішувати такі проблеми як дряхлість і передчасне старіння шкіри. Крім того, такий віск є прекрасним засобом для загоєння ран і полегшення родової діяльності. Слід також зазначити, що масло симмондсия каліфорнійської володіє божественним горіховим ароматом, а також воно може зберігатися протягом тривалого часу без втрати смакових якостей і ні з чим не порівнянних корисних властивостей.

Протипоказання до застосування: Оскільки масло цього чагарнику викликає швидкий ріст волосся, хворим з проявами гипертрихоза в області обличчя не рекомендується застосовувати цей засіб в чистому вигляді. Крім того, протипоказанням до вживання препаратів на основі симмондсия є індивідуальна непереносимість.

Відео — симмондсия (Simmondsia chinensis)

Рейтинг статті:
(Немає рейтингу)

Коментарі