Перед застосуванням засобів і методів нетрадиційної медицини, проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може нашкодити вашому здоров'ю!
Лікарські рослини за алфавітом

Жожоба — корисні властивості і застосування

Жожоба — це гіллясте потужний чагарник, висота якого цілком може досягати трьох метрів. Це красиве рослина має сидячими супротивними листками. Витончені двостатеві квітки — без пелюсток. Жіночі квітки складаються з маточки з обпадаючими стовпчиками, чоловічі несуть 12 тичинок. Темно-зелене листя яйцевидної форми в самому низу покриті світлим пушком. Семязачаток є в кожному з трьох гнізд верхньої зав’язі. Плід представляє собою цікаву коробочку з трьома гранями.

ЖожобаЖожоба Виростає в Японії, в Азії, в Закавказзі, а також у Китаї. Жовто-червоні м’ясисті плоди містять велику кількість аскорбінової кислоти. Кислуваті плоди приємні на смак. У кожному фрукті є одне тверде зморщене насіння. Таке поширене рослина можна зустріти в пустелях і диких лісах, а також на невисоких пагорбах.

Корисні властивості

Фрукти жожоба мають тонізуючу дію, а також використовуються як відхаркувальний засіб. Крім того, унікальність цієї рослини полягає в тому, що воно здавна застосовується при нудоті і як протиотруту при отруєнні аконітом.

Властивості неперевершеного масла обумовлені особливими амінокислотами, які входять до його складу. Протеїн і колаген є необхідним засобом для сухої, чутливої, в’янучої, що лущиться, запаленої і в’ялої шкіри. Такі мікроелементи здатні без праці впорається з висипом вугрів, дрібними травмами і тріщинами шкіри.

Застосування жожоба

Ароматні плоди використовуються в японській і китайській кухнях. На основі жожоба виготовляють багато пікантні прянощі, муси і киселі. Поряд з цим особливої ​​популярністю користується масло жожоба, яке без перебільшення є рідким воском з хорошими кондиционирующими властивостями. Масло цього незрівнянного чагарнику володіє густою консистенцією. Незважаючи на це, воно здатне з легкістю всмоктуватися і не залишати жирного блиску на шкірі.

Масло жожоба ефективно в якості поживного і зволожуючого засобу. Воно здатне розгладжувати зморшки, знищувати вугровий висип, знімати роздратування, нормалізувалася продукування меланіну, знімати почервоніння та запалення, а найголовніше — надавати шкірі надзвичайно красивий і рівний відтінок.

Масло жожоба

На сьогоднішній день масло жожоба користується підвищеним попитом в сучасній косметології завдяки своїм приголомшливим властивостям. Таке винятковий засіб являє собою рідкий віск, який виробляється шляхом холодного пресування плодів чагарника. Колаген, що входить до складу масла, є гарантією підвищення пружності шкіри. Слід також зазначити, що особлива цінність масла жожоба полягає в тому, що прогоркание йому не загрожує навіть через тривалий час.

Масло жожоба для волосся
Це дивовижне масло являє собою воістину функціональний інгредієнт у багатьох рецептах по догляду за неслухняними і примхливими волоссям. Масло жожоба здатне видаляти застиглі освіти шкірного сала на голові, дозволяючи розкритися фолликулам волосся. При нанесенні цього засобу воно повністю всмоктується, не залишаючи неприємного жирного блиску на волоссі. Після використання олії жожоба волосся стає м’яким, чистими і слухняними, а також значно поліпшується їх структура. Навіть тьмяні і ламкі волосся під впливом цього ефективного засобу стають здоровими і красивими. Щоб ваше волосся стали пишніше і блискуче, необхідно втирати масло жожоба у волосся близько 15 хвилин перед миттям голови.

Масло жожобаМасло жожоба для обличчя
Масло жожоба по праву вважається одним з найкращих засобів по догляду за проблемним особою. Це засіб відрізняється незрівнянної тонкою структурою і чудовою проникаючою здатністю. Таке високоефективне масло має регенеруючу і зволожуючу дію. При регулярному використанні відбувається помітне омолодження шкіри і усунення зморшок. При глибоких зморшках можна використовувати поєднання одне частині олії жожоба і однієї частини масла авокадо і мигдалевого масла.

Ефірна олія жожоба
До складу ефірної масло жожоба входять протеїни і амінокислоти, а також вітамін Е, за рахунок цього такий засіб може похвалитися яскраво вираженими антиоксидантну та протизапальну властивості. Густа в’язка консистенція цього засобу без праці проникає в шкіру, насичуючи її живильними речовинами. Таке ефірне масло незамінне при запальних процесах і почервоніння. Крім цього, воно швидко видаляє прищі, вугрі, екзему та інші дерматити.

Екстракт жожоба
Екстракт жожоба можна назвати одним з кращих ліпідних матеріалів в сучасній косметології. Це унікальний засіб схоже по своїй структурі з воском, однак це не перешкоджає його легкому проникненню в шкіру. Такий екстракт здатний пожвавити пори і зволожити епідерміс. Виняткова розтікання цього масла надає шкірі матовий здоровий вигляд. Регенерація клітин відбувається за рахунок колагену, який перебуває у складі даної рослини. При використанні екстракту жожоба здійснюється повний контроль водного балансу епідермісу, а також поліпшення тургору шкіри.

Протипоказання до застосування: До протипоказань для використання коштів на основі жожоба можна віднести індивідуальну непереносимість.

Відео — масло жожоба

Рейтинг статті:
(Немає рейтингу)

Коментарі